Antismoking Medical Care
Ιατρικό Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος
210 28 15 945 / 210 80 19 283 / 6982 473 624
Πάρνηθος & Χρυσολωρά 2, Μεταμόρφωση / Διονύσου 12, Κηφισιά

περισσότερες πληροφορίες +/-

Ένας μέσος καπνιστής (που καπνίζει 5 με 10 τσιγάρα τη μέρα) μπορεί να
απαλλαχθεί πλήρως από το κάπνισμα με μία και μόνο συνεδρία.

Η διάρκεια της συνεδρίας είναι γύρω στη μία ώρα και αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό, για να επιλεχθεί και το ιδανικό αντικαπνιστικό πρωτόκολλο, καθώς και η κατάλληλη αγωγή για ψυχοσωματική εναρμόνιση και εξισορρόπηση της βιοενέργειας του ασθενούς. Για παράδειγμα αν κάποιος χρόνιος καπνιστής υποφέρει από βρογχίτιδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πνεύμονες του υπολειτουργούν, στο θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα επιλεχθεί θα περιλαμβάνει την ομαλοποίηση της πνευμονικής λειτουργίας και την ενδυνάμωση της (μέσω της επιλογής των κατάλληλων σημείων βελονισμού). Αυτό γίνεται για κάθε πάθηση και κάθε δυσαρμονία του οργανισμού του καπνιστή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για την επιτυχή διακοπή του καπνίσματος, εφόσον αυτή αν υπάρχει, αποτελεί αιτία αδυναμίας – σημείο διαρροής – που υποβαθμίζει το γενικό επίπεδο υγείας και τη θέληση του ασθενούς.

Η Ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχημένη αντικαπνιστική αγωγή αλλά και για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμες τις αποτοξινωτικές συνεδρίες συντήρησης όσων κόβουν το κάπνισμα. Αυτές οι συνεδρίες αποτοξίνωσης είναι πιο σύντομες, ακολουθούν προαιρετικά την αρχική συνεδρία και θωρακίζουν περαιτέρω τους πρώην καπνιστές προσφέροντας αναβάθμιση της Υγείας και Ευεξία. Όσοι διακόπτουν το κάπνισμα και δέχονται προκλήσεις από το περιβάλλον τους (τόπος εργασίας, οικογένια, κ.τ.λ) καλό είναι να κάνουν μια επαναληπτική συνεδρία για να θωρακίσουν την θέληση τους.

Βαριοί καπνιστές με σοβαρές ασθένειες που αναγκάζονται λόγω υγείας εκτάκτως να διακόψουν το κάπνισμα μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο, καθώς η αγωγή που θα επιλεχθεί θα ευεργετήσει και την αποθεραπεία τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όσοι καπνιστές καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα μπορούν πριν και μετά τη βασική συνεδρία να κάνουν μια συνεδρία αποτοξίνωσης. Οι ημιμόνιμες βελόνες που μένουν στο αυτί μία ή και δύο εβδομάδες δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο να φρεσκάρει το Θεραπευτικό αποτέλεσμα διεγείροντας τα επιλεγμένα αντικαπνιστικά σημεία. Η αγωγή με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται και αφού ο ασθενής εγκαταλείψει το ιατρείο.

Αν ακολουθηθούν οι οδηγίες του Ιατρού και υπάρχει σωστή συνεργασία η επιτυχία είναι σίγουρη ! ακόμα και για τους πιο βαρείς καπνιστές ! Όλοι μπορούν να κόψουν το κάπνισμα !

Όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία !

tsipiras-signature

 

1

2

3

Antismoking Medical Care

Κακό στη μνήμη, τη μάθηση και τη σκέψη κάνει το κάπνισμα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες ότι το τσιγάρο, όπως και η υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Age and Ageing, ομάδα ειδικών από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου με επικεφαλής τον Δρ Άλεξ Ντρέγκαν, μελέτησε δείγμα 8.000 ανθρώπων, άνω των 50 ετών, και διαπίστωσε ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υπέρταση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στην υγεία του εγκεφάλου, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Οι επιστήμονες μελέτησαν για οκτώ χρόνια τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με την υγεία του εγκεφάλου και σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.
Διενεργώντας νοητικά τεστ στους συμμετέχοντες, ανά τακτά διαστήματα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου σχετίζεται σημαντικά με τη νοητική υγεία, με συνέπεια ο καρδιαγγειακός κίνδυνος να αυξάνει όσο αδρανούν οι εγκεφαλικές λειτουργίες.
Το κάπνισμα αναδείχθηκε ως ο παράγοντας που μειώνει τις επιδόσεις στα νοητικά τεστ, άρα σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.
Όπως εξηγεί ο Δρ Ντρέγκαν, «η φθορά του νου προκαλείται από μια σειρά παραγόντων κινδύνου, μεταξύ των οποίων και το κάπνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεσήλικες, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, για να μειώσουν τον κίνδυνο νοητικής παρακμής».
Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι αν και κατά πόσο αυτή η πρόωρη (πριν την τρίτη ηλικία) νοητική παρακμή επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή ζωή των
ανθρώπων και, τελικά, σε ποιό βαθμό διευκολύνει την μετέπειτα εμφάνιση της
άνοιας. Η γενική πεποίθηση πάντως είναι ότι η πρόωρη νοητική έκπτωση μπορεί να εξελιχθεί σε εγκεφαλική άνοια.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία Ερευνών για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 65 ετών θα αναπτύξουν άνοια και, γι’ αυτό, είναι ανάγκη να εντοπισθούν όλοι οι πιθανοί παράγοντες κινδύνου, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να πάρει τα μέτρα του, τρώγοντας πιο υγιεινά και ελέγχοντας το βάρος του, ασκούμενος σωματικά σε τακτική βάση, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και την υψηλή χοληστερόλη και, τέλος, σταματώντας το κάπνισμα.

 

tsipiras-signature

 

 

επιστροφή στην αρχική

clock-iconΒελτιώστε άμεσα την Υγεία σας

 

graph-iconΆυξηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού
money-iconΚάντε ένα δώρο στον εαυτό σας !