Antismoking Medical Care
Ιατρικό Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος
210 28 15 945 / 210 80 19 283 / 6982 473 624
Πάρνηθος & Χρυσολωρά 2, Μεταμόρφωση / Διονύσου 12, Κηφισιά

περισσότερες πληροφορίες +/-

Ένας μέσος καπνιστής (που καπνίζει 5 με 10 τσιγάρα τη μέρα) μπορεί να
απαλλαχθεί πλήρως από το κάπνισμα με μία και μόνο συνεδρία.

Η διάρκεια της συνεδρίας είναι γύρω στη μία ώρα και αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό, για να επιλεχθεί και το ιδανικό αντικαπνιστικό πρωτόκολλο, καθώς και η κατάλληλη αγωγή για ψυχοσωματική εναρμόνιση και εξισορρόπηση της βιοενέργειας του ασθενούς. Για παράδειγμα αν κάποιος χρόνιος καπνιστής υποφέρει από βρογχίτιδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πνεύμονες του υπολειτουργούν, στο θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα επιλεχθεί θα περιλαμβάνει την ομαλοποίηση της πνευμονικής λειτουργίας και την ενδυνάμωση της (μέσω της επιλογής των κατάλληλων σημείων βελονισμού). Αυτό γίνεται για κάθε πάθηση και κάθε δυσαρμονία του οργανισμού του καπνιστή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για την επιτυχή διακοπή του καπνίσματος, εφόσον αυτή αν υπάρχει, αποτελεί αιτία αδυναμίας – σημείο διαρροής – που υποβαθμίζει το γενικό επίπεδο υγείας και τη θέληση του ασθενούς.

Η Ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχημένη αντικαπνιστική αγωγή αλλά και για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμες τις αποτοξινωτικές συνεδρίες συντήρησης όσων κόβουν το κάπνισμα. Αυτές οι συνεδρίες αποτοξίνωσης είναι πιο σύντομες, ακολουθούν προαιρετικά την αρχική συνεδρία και θωρακίζουν περαιτέρω τους πρώην καπνιστές προσφέροντας αναβάθμιση της Υγείας και Ευεξία. Όσοι διακόπτουν το κάπνισμα και δέχονται προκλήσεις από το περιβάλλον τους (τόπος εργασίας, οικογένια, κ.τ.λ) καλό είναι να κάνουν μια επαναληπτική συνεδρία για να θωρακίσουν την θέληση τους.

Βαριοί καπνιστές με σοβαρές ασθένειες που αναγκάζονται λόγω υγείας εκτάκτως να διακόψουν το κάπνισμα μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο, καθώς η αγωγή που θα επιλεχθεί θα ευεργετήσει και την αποθεραπεία τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όσοι καπνιστές καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα μπορούν πριν και μετά τη βασική συνεδρία να κάνουν μια συνεδρία αποτοξίνωσης. Οι ημιμόνιμες βελόνες που μένουν στο αυτί μία ή και δύο εβδομάδες δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο να φρεσκάρει το Θεραπευτικό αποτέλεσμα διεγείροντας τα επιλεγμένα αντικαπνιστικά σημεία. Η αγωγή με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται και αφού ο ασθενής εγκαταλείψει το ιατρείο.

Αν ακολουθηθούν οι οδηγίες του Ιατρού και υπάρχει σωστή συνεργασία η επιτυχία είναι σίγουρη ! ακόμα και για τους πιο βαρείς καπνιστές ! Όλοι μπορούν να κόψουν το κάπνισμα !

Όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία !

tsipiras-signature

 

1

2

3

Antismoking Medical Care

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι ο καπνός του τσιγάρου δεν προκαλεί μόνο προβλήματα υγείας στα παιδιά…


Έχετε αξιωθεί να γίνετε γονείς και υποτίθεται ότι η αγάπη σας για τα παιδιά σας είναι ανυπέρβλητη. Θα ήσασταν ικανοί να κάνετε τα πάντα προκειμένου να τα προστατέψετε από οτιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να θυσιάζατε τη δική σας, χωρίς υπερβολή. Πώς είναι δυνατόν να εξακολουθείτε, πάρ’ αυτά, να συντηρείτε αυτή την τόσο εγωιστική εξάρτηση από το κάπνισμα, που απειλεί «ύπουλα» την υγεία των παιδιών σας;    
Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι οι εξής: «Καπνίζω μόνο έξω από το σπίτι» ή «Ποτέ δεν καπνίζω κοντά τους» ή «Προσπαθώ να το κόψω».
Τώρα, λοιπόν, υπάρχει άλλος ένας λόγος για να πάρετε τις αποφάσεις σας μια ώρα αρχύτερα: Τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι καπνιστές παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι γονείς δεν καπνίζουν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έστω και η περιορισμένη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών.
Όπως υπογραμμίζει η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Λίντα Παγκάνι, «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο περιβάλλοντας καπνός δεν φεύγει. Τα παιδιά ζουν και παίζουν στο μολυσμένο αέρα, ενώ από πολύ μικρά εκτίθενται σε επιβαρυμένες συνθήκες ως προς την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Όλα αυτά μαζί αποτελούν από μόνα τους ένα σοβαρό θέμα έρευνας – για τους κινδύνους καρκινογένεσης και τα αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο κανένας δεν αναφέρεται στους νευρολογικούς κινδύνους».
Αυτό που μέχρι τώρα μάλλον δεν γνωρίζατε είναι ότι, όταν καπνίζετε, δεν πρόκειται μόνο για τα υπολείμματα του καπνού που μένουν στα δάχτυλά σας για τα επόμενα 1-2 λεπτά. Ο καπνός απορροφάται από τα ρούχα σας, το δέρμα σας, τα αντικείμενα πάνω σας και γύρω σας, κι έτσι ταξιδεύει και φτάνει μέχρι τα παιδιά σας.  
Και, επιπλέον, δεν επηρεάζει μόνο το αναπνευστικό τους, αλλά και τον εγκέφαλό τους, και μάλιστα σε πολύ κρίσιμο βαθμό. Οι καπνιστές, ακόμα κι αν καπνίζουν έξω από το σπίτι τους, είτε στο αυτοκίνητο είτε μακριά από τα παιδιά τους, εξακολουθούν να τους κάνουν κακό καθημερινά.
Στη σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Epidemiology and Community Health», συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 1997, των οποίων την υγεία παρακολουθούσαν για μία ολόκληρη 10ετία. Μετά από τη συλλογή πληροφοριών από τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι καπνιστών είναι κατά 11% πιο επιρρεπή σε επιθετικές συμπεριφορές. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί δραματικά.  
Ως ενήλικοι γνωρίζετε ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία σας, αλλά ξέρατε ότι το παθητικό κάπνισμα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο; Το 85% των εκπομπών προέρχονται από χημικά αέρια και μέταλλα. Το 70% αυτών των χημικών έχει ενοχοποιηθεί για πρόκληση καρκίνου, σύμφωνα με επίσημα επιστημονικά στοιχεία.
Τα παιδιά αναπνέουν πιο γρήγορα από εμάς τους μεγάλους. Η ανάγκη τους για την κυκλοφορία οξυγόνου στα πνευμόνια τους είναι κατά 2/3 μεγαλύτερη από τη δική μας. Κάθε φορά, λοιπόν, που αναπνέουν, εισπνέουν όλα αυτά τα τοξικά που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Επομένως, τα επίπεδα των χημικών στα παιδιά είναι πιο αυξημένα από τους ενηλίκους.  
Ο καπνός «επιβιώνει». Προσκολλάται στα χέρια σας, τα ρούχα σας, το δέρμα σας, τα έπιπλά σας, τα χαλιά σας. Αιωρείται εκεί όπου τα παιδιά σας τρώνε, κοιμούνται και παίζουν. Ακόμα κι αν καπνίζετε έξω από το σπίτι, στο αμάξι ή στο γραφείο, τον μεταφέρετε μαζί σας μέσα στο σπίτι σας.  
Οπότε, όλες αυτές οι δικαιολογίες που χρησιμοποιείτε είναι παντελώς ανούσιες. Ο χρόνος κυλάει, και αυτό δεν λειτουργεί θετικά ούτε για εσάς ούτε για τα παιδιά σας!

 

tsipiras-signature

 

 


επιστροφή στην αρχική

clock-iconΒελτιώστε άμεσα την Υγεία σας

 

graph-iconΆυξηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού
money-iconΚάντε ένα δώρο στον εαυτό σας !