Antismoking Medical Care
Ιατρικό Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος
210 28 15 945 / 210 80 19 283 / 6982 473 624
Πάρνηθος & Χρυσολωρά 2, Μεταμόρφωση / Διονύσου 12, Κηφισιά

περισσότερες πληροφορίες +/-

Ένας μέσος καπνιστής (που καπνίζει 5 με 10 τσιγάρα τη μέρα) μπορεί να
απαλλαχθεί πλήρως από το κάπνισμα με μία και μόνο συνεδρία.

Η διάρκεια της συνεδρίας είναι γύρω στη μία ώρα και αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό, για να επιλεχθεί και το ιδανικό αντικαπνιστικό πρωτόκολλο, καθώς και η κατάλληλη αγωγή για ψυχοσωματική εναρμόνιση και εξισορρόπηση της βιοενέργειας του ασθενούς. Για παράδειγμα αν κάποιος χρόνιος καπνιστής υποφέρει από βρογχίτιδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πνεύμονες του υπολειτουργούν, στο θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα επιλεχθεί θα περιλαμβάνει την ομαλοποίηση της πνευμονικής λειτουργίας και την ενδυνάμωση της (μέσω της επιλογής των κατάλληλων σημείων βελονισμού). Αυτό γίνεται για κάθε πάθηση και κάθε δυσαρμονία του οργανισμού του καπνιστή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για την επιτυχή διακοπή του καπνίσματος, εφόσον αυτή αν υπάρχει, αποτελεί αιτία αδυναμίας – σημείο διαρροής – που υποβαθμίζει το γενικό επίπεδο υγείας και τη θέληση του ασθενούς.

Η Ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχημένη αντικαπνιστική αγωγή αλλά και για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμες τις αποτοξινωτικές συνεδρίες συντήρησης όσων κόβουν το κάπνισμα. Αυτές οι συνεδρίες αποτοξίνωσης είναι πιο σύντομες, ακολουθούν προαιρετικά την αρχική συνεδρία και θωρακίζουν περαιτέρω τους πρώην καπνιστές προσφέροντας αναβάθμιση της Υγείας και Ευεξία. Όσοι διακόπτουν το κάπνισμα και δέχονται προκλήσεις από το περιβάλλον τους (τόπος εργασίας, οικογένια, κ.τ.λ) καλό είναι να κάνουν μια επαναληπτική συνεδρία για να θωρακίσουν την θέληση τους.

Βαριοί καπνιστές με σοβαρές ασθένειες που αναγκάζονται λόγω υγείας εκτάκτως να διακόψουν το κάπνισμα μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο, καθώς η αγωγή που θα επιλεχθεί θα ευεργετήσει και την αποθεραπεία τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όσοι καπνιστές καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα μπορούν πριν και μετά τη βασική συνεδρία να κάνουν μια συνεδρία αποτοξίνωσης. Οι ημιμόνιμες βελόνες που μένουν στο αυτί μία ή και δύο εβδομάδες δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο να φρεσκάρει το Θεραπευτικό αποτέλεσμα διεγείροντας τα επιλεγμένα αντικαπνιστικά σημεία. Η αγωγή με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται και αφού ο ασθενής εγκαταλείψει το ιατρείο.

Αν ακολουθηθούν οι οδηγίες του Ιατρού και υπάρχει σωστή συνεργασία η επιτυχία είναι σίγουρη ! ακόμα και για τους πιο βαρείς καπνιστές ! Όλοι μπορούν να κόψουν το κάπνισμα !

Όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία !

tsipiras-signature

 

1

2

3

Antismoking Medical Care

Τα οφέλη στο σώμα, πνεύμα και την εμφάνιση ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο:

1η μέρα:
Η αρτηριακή πίεση, η συχνότητα των σφυγμών και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα βελτιώνεται, οι πνεύμονες αποβάλλουν τη βλέννα και όλα τα υπολείμματα των ουσιών που περιέχονται στον καπνό.

2η μέρα:
Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης βελτιώνεται αισθητά με αποτέλεσμα οι πρώην καπνιστές να απολαμβάνουν ξεχασμένες γεύσεις. Η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται πια στον οργανισμό.

3η μέρα:
Η αναπνοή βελτιώνεται αισθητά και η ενέργεια του οργανισμού αυξάνεται. Το λαχάνιασμα στο περπάτημα και στις σκάλες μειώνεται.

4η μέρα:
Βελτιώνεται ο ύπνος, η διάθεση και η ψυχολογία του ατόμου – οι αισθήσεις οξύνονται και οι νοητικές λειτουργίες μειώνονται.

1η εβδομάδα:
Μειώνεται η κακοσμία και η ξηρότητα του στόματος, τα δόντια λευκαίνουν και μειώνεται ο κίνδυνος για οξείες παθήσεις των ούλων.

1ος μήνας:
Η αναπνοή απελευθερώνεται και γίνεται βαθύτερη. Βελτιώνεται η όψη της επιδερμίδας και τα μαλιά γίνονται πιο υγειή. Η διάθεση συνεχίζει να βελτιώνεται όπως και η όρεξη για φυσική άσκηση.

3-12 μήνες:
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται συμαντικά σε όλο το σώμα – το βάδισμα γίνεται πλέον με μεγάλη άνεση. Προβλήματα αναπνοής όπως χρόνιος βήχας και δυσπνοια εξαλλείφονται. Η επιδερμίδα συνεχίζει να βελτιώνεται και αν η διακοπή συνοδεύεται από σωστή διατροφή και άσκηση η αλλαγή στον άνθρωπο είναι τεράστια. Επιπλέον μειώνεται στο μισό ο κίνδυνος εμφράγματος του μυοκαρδίου.   

5-12 χρόνια:
Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος μειώνεται κατά 50%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα εξισώνεται με αυτόν που διατρέχει ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.

 

tsipiras-signature

 

 


επιστροφή στην αρχική

clock-iconΒελτιώστε άμεσα την Υγεία σας

 

graph-iconΆυξηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού
money-iconΚάντε ένα δώρο στον εαυτό σας !