Η τοποθέτηση δοντιών σε στεφάνη ολικής επικάλυψης είναι μια καθημερινή οδοντιατρική πράξη.

Πιο γνωστές ως «Θήκες» σε περιπτώσεις εκτεταμένης βλάβης επικαλύπτουν το δόντι εξαφανίζοντας στο μέγιστο την παραμονή του στον Οδοντικό φραγμό.

Δόντια που έχουν σφραγισθεί πάνω από μια φορά και έχουν ταλαιπωρηθεί είναι καλό να μπαίνουν σε θήκες. Επίσης απονευρωμένα δόντια επιβάλλεται να μπαίνουν σε θήκες γιατί έτσι εξασφαλίζεται η καλύτερη πρόγνωση της ενδοδοντικής Θεραπείας. Μετά την απονεύρωση το δόντι χάνει την εσωτερική του αγγείωση- νεύρωση και παθαίνει ένα είδος αφυδάτωσης που το καθιστά πιο ευαίσθητο σε σπασίματα. Με την τοποθέτηση του σε θήκη εξασφαλίζουμε την αποφυγή κάθε κατάγματος καθώς και την είσοδο μικροβίων στο ριζικό σωλήνα.

Η διαδικασία είναι σύντομη και ανώδυνη. Με τοπική αναισθησία ο Οδοντίατρος παρασκευάζει το υποψήφιο δόντι και παίρνει τα μέτρα συνήθως στο πρώτο ραντεβού. Μετά την κατασκευή της θήκης στο εργαστήριο ο ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο για την τοποθέτηση της.

Η χρήση της θήκης υπηρετεί άψογα και τις αισθητικές επεμβάσεις. Δίνει την δυνατότητα στον Οδοντίατρο να αλλάξει το σχήμα- την φορά - το μέγεθος και το χρώμα των δοντιών προσφέροντας στον ασθενή ένα πιο ελκυστικό ισορροπημένο και λαμπερό χαμόγελο.

tsipiras-signature