Σε περιπτώσεις που ο ασθενής έχει χάσει όλα του τα δόντια (ολική νοδώτητα) γίνεται αποκατάσταση με ολική οδοντοστοιχία. Η διάρκεια σχεδίασης και κατασκευής της οδοντοστοιχίας είναι 4 ή 5 ραντεβού. Ο Οδοντίατρος παίρνει τα κατάλληλα μέτρα και φτιάχνει απο την αρχή στην κυριολεξία το στοματογναθικό σύστημα του ασθενή. Η μελέτη της σωστής σύγκλεισης των δοντιών και της ισορροπίας των γνάθων συνδυάζεται με την αισθητική και την λειτουργικότητα.

 

Η οδοντοστοιχία (κοινώς μασέλα) αποτελείται από τα δόντια και τη βασική ακρυλική πλάκα που κολλάει κυριολεκτικά στα ούλα σαν βεντούζα.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετό πάχος και αρχιτεκτονική ούλων για να προσφέρουν ικανοποιητική συγκράτηση στην οδοντοστοιχία, αυτή επιτυγχάνεται εύκολα με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Μία ή δύο φορές το χρόνο η οδοντοστοιχία χρειάζεται αναγόμωση δηλαδή γέμισμα. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί λόγω των πιέσεων που δέχονται τα ούλα - απορροφούνται και μεταβάλλονται - οπότε η συγκράτηση της οδοντοστοιχίας μειώνεται. Με το γέμισμα η μασέλα γίνεται σαν καινούργια και ο ασθενής την νιώθει να εφαρμόζει σφικτά στο στόμα.

tsipiras-signature