Σε περιπτώσεις έλλειψης ενός ή παραπάνω δοντιών τα γειτονικά δόντια στραβώνουν, οι ρίζες του απογυμνώνονται, τα ούλα τοπικά φλεγμαίνουν, το δόντι της άλλης γνάθου που δεν βρίσκει ανταγωνιστή για να "πατήσει" υπερεκφύεται και γενικότερα δημιουργείται μια αλυσίδα αρνητικών γεγονότων που αργά ή γρήγορα αποδιοργανώνουν το στοματογναθικό σύστημα. Έτσι λοιπόν η αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν πρέπει να γίνεται άμεσα!!

Οι γέφυρες δομούνται από ένα μεταλλικό σκελετό από ευγενές παλλαδιούχο μέταλλο και εξωτερική επίστρωση πορσελάνης. Αποτελούνται από τα στηρίγματα (ή κολοβώματα ) και τα ενδιάμεσα ( ή πρόβολα).

Η διαδικασία κατασκευής μιας γέφυρας μοιάζει με αυτήν της θήκης αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που πρόκειται να αποκατασταθούν. Γίνεται ανώδυνα με τοπική αναισθησία και στο πρώτο ραντεβού ο οδοντίατρος παρασκευάζει τα δόντια, παίρνει τα μέτρα, το χρώμα και κάνει όλους τους απαραίτητους σχεδιασμούς. Κατόπιν ακολουθεί μια πρόβα στο μεταλλικό σκελετό και το τελικό ραντεβού όπου και γίνεται η τελική τοποθέτηση της γέφυρας.

tsipiras-signature