Ζάχαρη - Διατροφικές επιπτώσεις

Μία νέα μελέτη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας Credit Suisse παρουσιάζει τις διατροφικές επιπτώσεις της ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών, καθώς και το ρόλο τους στο δημόσιο διάλογο γύρω από την παχυσαρκία και το διαβήτη.
Παρότι οι επιβλαβείς επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης δεν αποτελούν νέο, η έρευνα της Credit Suisse παρουσιάζει τις διαστάσεις του προβλήματος.

Περισσότερα...

Δυναμικό Πρόγραμμα Αδυνατίσματος με Βελονισμό

ΑΔΥΝΑΤΕΙΣΤΕ ΜΕ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ!

Ο βελονισμός είναι μια ολοκληρωμένη, ασφαλής και χωρίς παρενέργειες θεραπευτική τέχνη. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας οι άνθρωποι εποφελούνται από την πληθώρα εφαρμογών του, αποφεύγοντας τη βλαβερή, συστηματική χρήση των φαρμάκων.

Περισσότερα...

Το πλύσιμο των δοντιών συνδέεται με τα καρδιαγγειακά

Είστε από αυτούς που συνηθίζουν να πλένουν τα δόντια τους… όταν το θυμηθούν;

Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας, και να αρχίσετε να βουρτίζετε τα δόντια σας πιο συχνά, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιακές ασθένειες.

Περισσότερα...

16 ευεργετικές επιδράσεις του λεμονιού

Δεν υπάρχει κουζίνα στον… κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό, το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές, που είναι δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη. Ποια είναι όμως η επίδραση της κατανάλωσης λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό;

Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας.

Περισσότερα...

Ριζώματα φυτών για επιτάχυνση μεταβολισμού - Κινέζικης Ιατρικής

Τι είναι η παχυσαρκία, ποιες οι επιπλοκές της

Παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η αύξηση της ποσότητας του σωματικούς λίπους, συνεπάγεται βέβαια και αύξηση του σωματικού βάρους. Η παχυσαρκία δεν επηρεάζει μόνο το σχήμα του σώματος, αλλά προκαλεί ταυτόχρονα μεγάλη κόπωση και λουμπάγκο που είναι πολύ βλαπτικά για την υγεία.

Περισσότερα...

Ελαιοθεραπεία στόματος

Η ελαιοθεραπεία είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος.
Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο.

Περισσότερα...