Σύγχρονη Οδοντιατρική Φροντίδα
Τσίπηρας Αναστάσιος Χειρουργός Οδοντίατρος

1

2

3

Περί Υγείας

Ο Κλασσικός Βελονισμός σημείων του σώματος σε συνδυασμό με τον ελάχιστα επεμβατικό Ωτοβελονισμό προσφέρουν Πρόληψη, Θεραπεία και Υποστήριξη σε όλα τα είδη παθήσεων. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι επωφελούνται από τη πληθώρα εφαρμογών του, αποφεύγοντας τη βλαβερή χρήση των φαρμάκων.

Στην Κίνα στις μέρες μας λειτουργούν νοσοκομεία που ασκείται αποκλειστικά ο Βελονισμός. Στη Βραζιλία ο βελονισμός αποτελεί πλέον βασικό μάθημα στα Πανεπιστήμια της Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Στην Αμερική και την Ευρώπη και σε πολλές άλλες χώρες ο αριθμός Γιατρών που ασκούν το Βελονισμό στα πλαίσια των ειδικοτήτων τους αυξάνεται συνεχώς.

Ο Βελονισμός αποτελεί ένα Ολοκληρωμένο Θεραπευτικό σύστημα , αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν ολότητα και μια πληθώρα από πρωτόκολλα προσαρμόζουν τη θεραπεία στο γενικό Ιατρικό και Ολιστικό Ιστορικό της πρώτης επίσκεψης γνωριμίας.

Η ανώδυνη χρήση πολύ λεπτών βελόνων (διάμετρος τρίχας) προκαλεί άνοδο της Ζωτικής Ενέργειας ή Qi και εξομαλύνει τη ροή της μέσα στους μεσημβρινούς επιφέροντας ανακούφιση από πόνους, εναρμόνιση, ευεξία, αύξηση της άμυνας του οργανισμού.

Σύγχρονα τεχνολογικά μέσα στη διάθεση μας συμπληρώνουν και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της κλασσικής θεραπείας του Βελονισμού αλλά και την κάνουν πιο ανώδυνη. Συσκευές ηλεκτροβελονισμού ή Laser προκαλούν περαιτέρω διέγερση των σημείων βελονισμού και συχνά αντικαθιστούν τις βελόνες.

Ο Βελονισμός είναι μια μέθοδος που έχει επιβιώσει πάνω από 4000 χρόνια, σε αντίθεση με τα χημικά φάρμακα, που κάθε χρόνο εκατοντάδες από αυτά αποσύρονται ως ακατάλληλα λόγων των παρενεργειών τους. Ποιος μπορεί να ξέρει λοιπόν πια από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε σήμερα, αύριο δεν θα κριθούν ακατάλληλα ;

Η καταπολέμηση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας δεν θεραπεύει την ασθένεια. Ο ασθενής ανακουφίζεται αλλά δεν θεραπεύεται - η δυσαρμονία στο σύστημα του συνεχίζει να υπάρχει και η ασθένεια συνήθως εκδηλώνεται στο φυσικό σώμα μελλοντικά με άλλη μορφή. Ο Βελονισμός εκτός του ότι μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα μιας ασθενείας και να ανακουφίσει τον ασθενή από τον πόνο, θεραπεύει την αιτία, εξισορροπεί τη δυσαρμονία στο σύστημα του χωρίς παρενέργειες χωρίς αντενδείξεις. Ενώ τα φάρμακα ρίχνουν το ανοσοποιητικό ο βελονισμός το ανεβάζει, θωρακίζοντας την υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Παρόλα αυτά τα φάρμακα είναι αναγκαία σε πολλές οξείες περιπτώσεις όταν κινδυνεύει η υγεία του ανθρώπου. Η καλύτερη επιλογή για όλους μας συνεχίζει να είναι η πρόληψη και η διατήρηση της υγείας, έτσι απλά ο άνθρωπος δεν αρρωσταίνει. Ο Βελονισμός είναι ιδανικός για την πρόληψη και την διατήρηση της υγείας και της ευεξίας σε υψηλά επίπεδα, είναι 100% ασφαλής και προσφέρει ποιότητα ζωής !

-Η υγεία δεν έχει όρια –

tsipiras-signature