Σύγχρονη Οδοντιατρική Φροντίδα
Τσίπηρας Αναστάσιος Χειρουργός Οδοντίατρος

1

2

3

Περί Υγείας

Στον ανθρώπινο οργανισμό, η στοματική κοιλότητα αποτελεί το πρώτο σημείο εισόδου του καπνού με άμεσες επιπτώσεις στην στοματική υγεία. Τα ούλα, τα δόντια, η γλώσσα και οι βλεννογόνοι του στόματος προσβάλλονται άμεσα από την επιβλαβή επίδραση των τοξινών και όλων των δηλητηρίων του καπνού.

Το κάπνισμα λοιπόν προκαλεί :

 1. Αιμορραγικές παθήσεις των ούλων - Ουλίτιδα
 2. Ξηροστομία - Διαταραχές σιέλου με όλα τα επακόλουθα
 3. Δυσοσμία Αναπνοής
 4. Αύξηση μετεγχειρουργικών επιπλοκών ( Ξηρό Φατνίο)
 5. Δυσχρωμίες Αντιαισθητικές
 6. Φτωχή πρόγνωση σε αποκατάσταση ασθενών με Περιοδοντίτιδα
 7. Δυσκολίες στην οστεοενσωμάτωση οδοντικών εμφυτευμάτων
 8. Διαταραχές Γεύσεως
 9. Νούμερο ένα αιτία για εκδήλωση καρκίνου του στόματος
 10. Άπνοια ύπνου
 11. Διαταραχές ΚΤΓ (έμμεσα λόγω του stress του καπνιστή)
 12. Και άλλα…..

Μείζονος σημασίας λοιπόν είναι ο ρόλος του Οδοντιάτρου στην διακοπή του καπνίσματος εφόσον αυτό συναποτελεί αιτία των νοσημάτων που αντιμετωπίζει και χρέος του η προτροπή των ασθενών να απαλλαχτούν από την βλαβερή του συνήθεια (όπως επίσης και για το αλκοόλ, για την κακή διατροφή κτλ).

Στο ιατρείο μας Εφαρμογές Βιοιατρικού Βελονισμού για την διακοπή του καπνίσματος (όπως και άλλων έξεων αλκοολισμός-βουλημία κτλ) αποτελούν πράξη ρουτίνας καθώς θεωρούμε χρέος μας την Ιατρική συμπαράσταση και επιστημονική επίβλεψη όσων θέλουν να βελτιώσουν ότι σημαντικότερο έχουν : την ΥΓΕΙΑ τους.

Η αρχαία Ιατρική πράξη του Βελονισμού όχι μόνο επιβίωσε σε πείσμα των καιρών (4000 χρόνια) αλλά και διαδόθηκε στα πέρατα της γης. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα κλασικά χημικά φάρμακα, καθώς χιλιάδες από αυτά αποσύρονται κάθε χρόνο λόγω των επιπλοκών και των ανεπιθύμητων ενεργειών που τα καθιστούν επικίνδυνα.

tsipiras-signature